RESEPI KEK BATIK
BAHAN2
- BISKUT MARIE – I PAKET ( PATAH2KAN)
- MILO – 1 PEKET KECIL (YG WANE HIJAU 2 TP IKUT SUKE LAA KLU NK BNYAK PUN BOLEY)
- SUSU PEKAT MANIS– 1 TIN
- BUTER – 250GRM
- KACANG DI GORENG - SUKE HATI (BUANG KULIT N RAMAS2 JADI KECIL SKIT) (APE2 PUN BOLEY, MAK AKU GNE KACANG TANAH TP AKU LG SUKE KALAU GNE ALMOND)
CARA-CARA
- AMBIK SATU PERIUK PANSKAN JGN LETAK MINYAK, PASTU MASUKKAN BUTER. BILA DAH CAIR MASUKKAN SUSU NGAN MILO.
- KACAU SAMPAI SEBATI.
- LEPAS 2 MASUKKAN BISKUT MARIE NGAN KACANG N GAUL2 SAMPAI RATA. BILA DAH RATA TUTUP API.
- AMBIK LOYANG , LETAK ADUNAN BISKLUT TADI DALAM LOYANG N RATAKAN MACAM BUAT KEK PAS2 SIMPAN DLM PETI AIS SAMPAI BEKU (TP JGN BEKU SANGAT NANTI KERAS)- KALU NK MAKAN PNAS2 PUN SEDAP.
- BILA DAH SEJUK BOLEH LAA DIPOTONG.
- BOLEY LAA MAKAN..HEHEHEHHE
P/S
- KACANG 2 ADE DUA CARA NAK LETAK
(A)MASE GAUL
(B)LETAK ATAS BISKUT BILE DAH RATA DALAM LOYANG
- KALAU NK GANTI MILO NGAN KOKO PUN OK.
- ADUNAN NIE TUK SEPEKET BISKUT JEW.
SELAMAT MENCUBA!
No comments:
Post a Comment